Online Opzoekingen: Eupedia

Europese genen

Van de glooiende heuvels van Toscane tot de ijzige fjorden van Scandinavië, het genetische tapijt van Europa is net zo divers als een continentaal ontbijtbuffet. We duiken in het DNA van Europa.

Vanuit genetisch oogpunt is er geen enkele set genen die kan worden gedefinieerd als ‘Europese genen’. De genetische samenstelling van de Europese bevolking is het resultaat van een combinatie van migraties, interacties en genetische uitwisselingen tussen verschillende groepen mensen gedurende duizenden jaren.

Historische gebeurtenissen zoals het Romeinse rijk, de expansie van de Vikingen, de industriële revolutie, moderne migraties,… hebben bijgedragen aan de genetische diversiteit van de Europese bevolking.

Benieuwd naar de Europese diversiteit? Duik dan in de website van Eupedia.

Eupedia

Eupedia (°2004) is een website die zich richt op de cultuur, geschiedenis en genetica van de landen uit de Europese Unie.

Sinds 2009 heeft Eupedia ook een speciale sectie voor genetica. Je kan er allerlei artikels over genetica en genealogie vinden.

Zo krijg je meer inzicht in de genetische geschiedenis en oorsprong van Europese populaties. Ook aanverwante gebieden zoals archeologie en antropologie komen aan bod.

Voorbeelden van artikelen:

Webpagina vertalen

Hoe vertaal je een een webpagina? Ik gebruik zelf meestal Chrome als webbrowser. Als je een webpagina tegenkomt die geschreven is in een taal die je niet begrijpt, kun je Chrome gebruiken om de pagina te vertalen.