Boekentips

DNA

Jurassic Park“, door Michael Crichton:

John Hammond: I made some dinosaurs. Come see.

All: Wow! That’s amazing!

Dennis Nedry: I’m mean and stupid. Hoo ha ha.

(The dinosaurs ESCAPE, and they eat all the BAD people. The GOOD people ESCAPE, but it is CLOSE.)

Dr. Alan Grant: Dr. Ellie Sattler, those close calls made us fall in love. Let’s kiss.

Dr. Ellie Sattler: Nice try, but you’re thinking of our alter egos in that movie.

Bron

Familiegeschiedenis

Pachinko” van Min Jin Lee: een saga die 4 generaties van een Koreaanse familie volgt in het Japan van de 20ste eeuw.

Historische fictie

Graaf in Moskou” van Amor Towles: het verhaal van Graaf Alexander Rostov die door de Bolsjewieken na de Russische Revolutie veroordeeld wordt tot huisarrest in het luxueuze Metropol Hotel in Moskou. Ondanks zijn gevangenschap leeft hij een vol en kleurrijk leven, waarin hij de veranderende tijden van de Sovjet-Unie van dichtbij meemaakt.

Wolf Hall” van Hilary Mantel: een roman die zich afspeelt in het Engeland van de 16de eeuw. Het verhaal gaat over de opkomst van Thomas Cromwell, een briljante en ambitieuze figuur, die zich van bescheiden afkomst opwerkt tot de meest machtige adviseur van koning Hendrik VIII.

The Paris Architect” van Charles Belfoure: het verhaal volgt Lucien Bernard, een getalenteerde Franse architect die de opdracht aanneemt om geheime schuilplaatsen voor Joden te ontwerpen in Parijs tijdens WO II. Aanvankelijk wordt hij gedreven door geld, maar later raakt Lucien steeds meer betrokken bij de verzetsbeweging en riskeert hij zelfs zijn eigen leven.

De Reiziger” van Diana Gabaldon: een mix van historische fictie, avontuur en romantiek. Het verhaal volgt Claire Randall, een verpleegster uit de 20ste eeuw die onverwacht terug in de tijd wordt gekatapulteerd naar het Schotland van 1743.