Ik match DNA langs vaders kant met Sigurdur Arason (°1678), een 26-jarige boer uit Kopavogur, Ijsland. Hij werd begraven in Hjonadysjar en zijn graf werd ontdekt aan het einde van de vorige eeuw (1988). Opmerkelijk was dat zijn lichaam en hoofd apart werden begraven. Dat voorspelt weinig goeds!

In hetzelfde graf lag Steinunn Gudmundsdottir (°1664), een 44-jarige huisvrouw. Het duo werd op 14 november 1704 ter dood veroordeeld voor de moord op Saemundur Thorarinsson, de echtgenoot van Steinunn.

Na het vonnis werd Sigurdur onthoofd. Zijn gespietste hoofd werd publiekelijk tentoongesteld. Steinunn werd verdronken. Hun lichamen worden bewaard in het Nationaal Museum van IJsland.

Er is weinig gekend over het leven van Sigurdur, maar waarschijnlijk had hij geen kinderen. Dit wil zeggen dat ik geen directe afstammeling ben (oef). Hij zou ook enige zoon geweest zijn.

Ik zeg nu wel dat hij een rotte appel is, maar aangezien ik geen verdere details over de moordzaak weet, is het moeilijk een oordeel over hem te vellen, maar een moord laat natuurlijk weinig aan de verbeelding over. Er is weinig ruimte om er een positieve draai aan te geven🙂.